Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Першокласники на Житомирщині в повному обсязі забезпечені конструкторами LEGO

Дата: 12.07.2018 12:26
Кількість переглядів: 519

    Першокласники 2018 року на Житомирщині в повному обсязі забезпечені конструкторами LEGO для навчання ігровими та діяльнісними методами.

    Про це повідомляється на офіційному веб-сайті Житомирської ОДА та зазначається, що Житомирська область в числі перших в Україні безкоштовно отримала понад 15 тисяч наборів «Six Bricks» та понад 1200 LEGO Play Box в рамках Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством освіти України та The LEGO Foundation.

    За словами заступника начальника управління освіти облдержадміністрації Ольги Липовецької, у серпні 100 вчителів початкової ланки проходимуть відповідні тренінги щодо використання LEGO-комплектів у навчанні. Далі вони ділитимуться знаннями, досвідом та навичками з іншими педагогами на місцях.

    Тренінги для вчителів перших класів будуть проводити тренери The LEGO Foundation для впровадження ігрових та діяльнісних методів навчання з конструкторами. Нагадаємо, що на Житомирщині вже минулого року чотири освітні заклади брали участь в пілотному проекті Нової української школи. Вчителі та діти цих класів вже працювали з наборами LEGO.  

    За словами методиста початкового навчання обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Тамари Трохименко, завдяки таким наборам діти зможуть вчитися і формувати предметні та ключові компетентності на більш високому рівні. Це дуже цікаве і захоплююче заняття, котре розвиває уяву, творчість та мислення.

    За допомогою наборів «Шість цеглинок» для дітей можна провести цікаві заняття. Наприклад, будувати вежі, не лише традиційним методом, але й в хаотичному порядку, щоб «цеглинки» врівноважували одна одну і спільно тримали конструкцію. З цими конструкторами можна складати літери та різні фігури, проводити математичні дії з наочним прикладом на елементах набору LEGO та багато інших видів практичних занять.

     Нагадаємо, що минулого року на Житомирщині 10 закладів дошкільної освіти також були повністю забезпечені для навчання дошкільнят наборами LEGO. За інформацією управління освіти і науки, і педагоги і діти задоволені таким методом навчання. The LEGO Foundation проводить тренінги для вчителів для якісного практичного застосування наборів LEGO у навчанні дітей. Також створено багато посібників для роботи з цими наборами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь