Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сесія Оліївської сільської ради: прийом у комунальну власність навчальних та медичних закладів, затвердження важливих програм, встановлення податків і зборів

Дата: 23.06.2018 12:27
Кількість переглядів: 810

Фото без опису22 червня у приміщенні будинку культури с.Оліївка пройшло засідання шостої сесії VII скликання  Оліївської сільської ради.

У роботі сесії також взяли  участь, крім депутатів та працівників апарату ради, виконавчий директор Житомирського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» Т.В. Кухарська, представники громадських організацій та депутатського корпусу Глибочицької сільської ради.

Перед початком роботи присутні в сесійній залі хвилиною мовчання вшанували полеглих за свободу та незалежність нашої держави, а Оліївський сільський голова М.І. Скок разом із головами постійних комісій поклали квіти до пам’ятника загиблим у ІІ світовій війні.

Під час розгляду питань порядку денного сесії депутати, серед іншого, встановили  та  затвердили  податок на нерухоме майно, транспортний податок, єдиний податок, туристичний збір, збір за місця для паркування транспортних засобів та плату за землю, а також затвердили положення та ставки місцевих податків і зборів та акцизного податку.

Сесією було прийнято програму  благоустрою  населених  пунктів  Оліївської  сільської  ради  на  2018-2022  роки,  надано дозвіл на виготовлення необхідних  документів для  капітального  ремонту  вуличного  освітлення, ремонту доріг, благоустрою кладовищ, вирішено встановити дитячі ігрові майданчики у Світині, Некрашах, Оліївці  та Троковичах, передано житловий фонд з балансу сільської ради на баланс комунального підприємства «Здобуток»  на праві господарського відання та розглянуто низку поточних земельних питань.

Також рішенням сесії було внесено зміни до  Програми  розвитку  культури  в  Оліївській  сільській  раді  на  2018-2022  роки та до  програми  фінансування видатків  на  компенсаційні  виплати за  пільговий  проїзд  окремих  категорій  громадян, в  тому  числі  учнів  1-11 класів  с.  Сонячне  та  с. Довжик  автомобільним  транспортом  на  приміських  автобусних  маршрутах загального  користування.

Одним із важливих та довгоочікуваних рішень цієї сесії стало прийняття безоплатно зі спільної власності територіальних громад Черняхівського та Житомирського районів у комунальну власність Оліївської сільської ради Троковицького природничо-екологічного ліцею, Некрашівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, Оліївської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, Кам’янської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, амбулаторії загальної  практики сімейної медицини  с.Троковичі, фельдшерського  пункту с.Некраші, фельдшерсько-акушерських пунктів с. Кам’янка і с. Довжик, Оліївської амбулаторії загальної практики сімейної медицини (с. Піщанка), фельдшерських пунктів сіл Сонячне та Світин.

На засіданні сесії депутати вирішили вступити у члени Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» і уповноважили сільського голову представляти Оліївську сільську раду в Асоціації.

Іншим своїм рішенням депутати підтримали звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні.

Також у ході сесії було розглянуто ряд інших питань та прийнято відповідні рішення.

 

Валерій  Терновий.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь