Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Світині пройшли загальні збори громадян

Дата: 21.05.2018 12:47
Кількість переглядів: 465

Фото без описуНещодавно у Світині, відповідно до ст. 8 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» відбулися загальні збори громадян за місцем проживання.

Зібрання пройшло за участю Оліївського сільського голови М.І. Скока, заступника сільського голови з питань діяльності  виконавчих органів В.М. Петрука, керуючої справами ради А.Б. Ковальчук, депутата сільської ради, начальника відділу будівництва, архітектури, житлово-комунального господарства, благоустрою та інфраструктури В.Б. Городнюка, головного спеціаліста відділу земельних відносин, екології та охорони навколишнього середовища О.В. Піки, головного спеціаліста з питань соціального захисту населення та праці Д.В. Пелехівського, головного спеціаліста з питань захисту дітей В.П. Колокольцевої, депутата сільської ради, директора КП «Здобуток» В.Й. Скоковського, депутатів сільської ради Й.П. Кучинського та Б.І. Ткаченка.

Відкриваючи зібрання, Михайло Скок зазначив, що збори громадян є формою їх безпосередньої участі у вирішенні питань місцевого значення. Рішення загальних зборів громадян враховуються органами місцевого самоврядування в їх діяльності. Далі Оліївський сільський голова відзвітував перед присутніми про роботу, проведену в 2017 році.

У ході обговорення звіту присутні цікавилися питаннями ремонту доріг, прибирання узбіччя доріг, вивезення твердих побутових відходів, використанням коштів, досягненням спортсменів громади, перспективою будівництва у Світині футбольного поля, дитячого ігрового майданчика, підведення до села інтернету, розчищення пожежної водойми тощо.

Михайло Скок, інші посадові особи сільської ради, депутат Й.П. Кучинський, директор КП «Здобуток» В.Й. Скоковський відповіли на запитання мешканців Світина та надали необхідні роз’яснення. Зокрема, стосовно використання коштів було роз’яснено, що їх залишок  переходить до бюджету сільської ради наступного фінансового року і їх використання закладається при формуванні бюджету на наступний рік. Питання будівництва футбольного поля може бути вирішене лише після передачі земель, що знаходяться за межами села, у власність сільської ради. На сьогодні проводиться інвентаризація  земель, по її закінченню буде вирішуватися питання відведення земельної ділянки під будівництво футбольного поля у  селі. А збірні команди сільської ради були учасниками і займали призові місця з футболу, тенісу та багатьох інших видів спорту.

Депутат сільської ради Й.П. Кучинський повідомив, що  буде вивезено щебінь для підсипки дороги.

Петрук В.М. – заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради дав роз’яснення щодо введення талонів для пільгового проїзду на території ради.

Директор КП «Здобуток» В.Й. Скоковський проінформував присутніх про створення і діяльність цього комунального підприємства, створеного при Оліївській сільській раді, розповів про перспективи його розвитку та запросив присутніх до спільної роботи  з благоустрою села.

Головний спеціаліст з питань захисту дітей сільської ради В.П. Колокольцева ознайомила присутніх із Комплексною програмою оздоровлення та відпочинку дітей на 2018-2020 роки, затвердженою рішенням 4 сесії VІІ скликання Оліївської сільської ради  від 20 квітня 2018 р. № 5 та звернулася до присутніх з пропозицією  надавати інформацію про дітей, які бажають відвідати табори відпочинку та сприяти у виявлені дітей, які схильні до скоєння правопорушень та про сім’ї, де батьки зловживають спиртними напоями.

Рішенням загальних зборів було доручено виконавчому комітету ради узагальнити зауваження, висловлені мешканцями села під час проведення загальних зборів та розробити заходи по реалізації критичних зауважень з наступним їх затвердженням на засіданні виконавчого комітету.

Також, вже після проведення загальних зборів, до сільської ради надійшов лист від мешканців села Світин А.А. Забродського та В.М. Матвійчука з вимогою надати письмові відповіді на запитання, поставлені ними під час зборів.  Така відповідь була їм надана у відповідності з чинним законодавством. У ній, зокрема, зазначено, що, відповідно до  статті 24 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» органи місцевого самоврядування та їх посадові особи діють лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, передбачені Конституцією і законами України, та керуються у своїй діяльності Конституцією і законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України та повідомлено підписантам, що фінансово-господарська діяльність органів місцевого самоврядування, відповідно до ст. 26 Закону,   належить до виключної компетенції сільської ради, усі рішення з даних питань приймаються лише колегіально, виключно на пленарних засіданнях сільської ради і їх прийняття не є одноосібною прерогативою сільського голови.

Здійснення контролю за фінансово-господарською діяльністю органів місцевого самоврядування покладається на  постійні та інші комісії ради. 

Також у листі зазначено, що Статут територіальної громади, відповідно до ст. 19 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», може бути прийнятий представницьким органом місцевого самоврядування на основі Конституції України та в межах цього Закону з метою врахування історичних, національно-культурних, соціально-економічних та інших особливостей здійснення місцевого самоврядування. На даний час розробка проекту Статуту Оліївської територіальної громади триває і, після завершення розробки та обговорення, він, відповідно до  згаданої ст. 19 буде переданий на державну реєстрацію в орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державної реєстрації (легалізації) об’єднань громадян, інших громадських формувань. Перспективний план розвитку територій Оліївської сільської ради розробляється фахівцями територіальної громади і після його остаточного затвердження буде оприлюднений на офіційному веб-сайті ради.

 

Валерій Терновий.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь