Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

З турботою про людей: Оліївська сільська рада запровадила видачу талонів для безкоштовного проїзду пільговиків

Дата: 17.05.2018 09:25
Кількість переглядів: 916

Фото без опису

У березні 2018 року рішенням третьої сесії сьомого скликання Оліївської сільської ради було затверджено програму фінансування видатків на компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян, в тому числі учнів 1-11 класів с.Сонячне та с.Довжик автомобільним транспортом на приміських автобусних маршрутах загального користування на 2018 – 2020 роки. Загальний обсяг фінансових ресурсів, які передбачено на реалізацію програми - 4455514 грн., у тому числі на 2018 рік – 1255514 грн. Фінансування Програми здійснюватиметься за рахунок коштів сільського бюджету, а в разі недостатності власних коштів - за рахунок субвенції з районного бюджету.

Причиною прийняття зазначеної програми стало те, що відповідно до чинного законодавства учасники бойових дій, інваліди війни, особи, віднесені до категорій 1 та ліквідатори 2 категорії, діти - інваліди, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, військовослужбовці, які стали інвалідами внаслідок бойових дій, учасники бойових дій та прирівняні до них особи, а також батьки військовослужбовців, які загинули чи померли або пропали безвісти під час проходження військової служби, школярі, діти з багатодітних сімей, пенсіонери за віком та інваліди мають право на пільговий проїзд. І коли до 2018 року у Державному бюджеті України передбачались видатки на компенсацію за пільговий проїзд даним категоріям громадян, то в Законі України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» вони відсутні. А стаття 91 Бюджетного кодексу України передбачає видатки з місцевого бюджету на місцеві програми соціального захисту окремих категорій населення та компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян.

Таких громадян, які проживають на території Оліївської сільської ради, на сьогодні налічується 1740.

Пільгове перевезення громадян, які проживають на території Оліївської сільської ради, проводитиметься       на підставі укладених сільською радою договорів з перевізниками на приміських маршрутах «Житомир – Оліївка» (125), «Житомир – Світин» (125), «Житомир - Піщанка» (125), «Житомир – Кам’янка», «Житомир – Довжик» (147), «Житомир – Соколовський масив» (110), «Житомир – Троковичі, Некраші».

На виконання програми Оліївська сільська рада організовує друк талонів на пільгове перевезення, засвідчує їх своєю гербовою печаткою і забезпечує їх зберігання, видачу та облік. Видача талонів проводиться сільською радою з відміткою на талоні прізвища, ім’я, по-батькові пільговика та номера посвідчення. Про одержання талонів пільговик розписується у відповідних списках, що зберігаються у сільській раді.

На сьогоднішній день Оліївською сільською радою укладено угоди з більшістю перевізників. 1033 громадянам вже видано талони для пільгового проїзду, і робота в даному напрямку продовжується.

 

Валерій Терновий.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь