Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Повідомлення про оприлюднення проекту регуляторного акту

Дата: 02.05.2018 16:29
Кількість переглядів: 618

Фото без описуОліївська сільська рада повідомляє про оприлюднення проекту регуляторного акту «Про затвердження Положення про квартирний облік при виконавчому комітеті Оліївської сільської  ради» з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних осіб.

         Зміст проекту: проектом регуляторного акту передбачено впорядкування процедури постановки на квартирний облік та надання житла громадянам, які потребують поліпшення умов проживання.

         Поштова та електронна адреса розробника проекту регуляторного акту, до якого надсилаються зауваження та пропозиції:

         відділ будівництва, архітектури, житлово-комунального господарства, благоустрою та інфраструктури Оліївської сільської ради,

         вул. Л. Ступницького, 68, с. Оліївка, Житомирський район, Житомирська область,

         тел. (0412) 493733; 493723.

         e-mail: olievkagkh@ukr.net

         Проект регуляторного акту та аналіз регуляторного впливу будуть розміщені на веб - сайті Оліївської сільської ради - oliivska.gromada.org.ua, не пізніше п’яти робочих днів з дня оголошення про оприлюднення.

 

         Зауваження і пропозиції від фізичних осіб приймаються протягом 30 днів з дня оприлюднення проекту регуляторного акту та аналізу регуляторного впливу поштою або в електронній формі на вищевказані адреси.

 


 

Аналіз регуляторного впливу.

Аналіз регуляторного впливу розроблено відповідно до статті 8 Закону України „Про засади державної регуляторної полiтики у сферi господарської дiяльностi?, Методики проведення аналiзу впливу регуляторного акту, затвердженої Постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 11.03.2004р. № 308 зі змінами від 16.12.2015 № 1151.

Назва регуляторного акту: «Про затвердження Положення про квартирний облік при виконкомі Оліївської сільської ради».

         Регуляторний орган: виконавчий комітет Оліївської сільської ради.

Розробник документа: відділ будівництва, архітектури, житлово-комунального господарства, благоустрою та інфраструктури Оліївської сільської ради .

Вiдповiдальна особа: Городнюк Василь Борисович, начальник відділу будівництва, архітектури, житлово-комунального господарства, благоустрою та інфраструктури Оліївської сільської ради, контактний телефон: 098 950 76 15.

         Адреса: вул. Л. Ступницького, 68, с. Оліївка, Житомирський район, Житомирська область, виконавчий комітет Оліївської сільської ради Житомирської області , тел. (0412) 49-37-33; 49-37-23.

1. Основна проблема, яку передбачається розв’язати шляхом державного регулювання:

Положення про квартирний облік при виконкомі Оліївської сільської ради розроблене на основі Житлового кодексу УРСР, Постанови Ради Міністрів УРСР і Укрпрофради від 11.12.1984 № 470 «Правила обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень в УРСР» (зі змінами); Постанови Ради Міністрів УРСР и Укрпрофради від 05.07.1985 №228 «Правила обліку громадян, бажаючих вступити до житлово- будівельного кооперативу», Постанови виконкому Рівненської обласної ради народних депутатів і президії обласної ради профспілки від 26 грудня 1984 року №346 «Про правила обліку громадян, що потребують покращення житлових умов, і надання їм житлових приміщень в Українській РСР» враховуючи особливості територіальної громади Оліївської сільської ради.

Головна проблема, яка буде розв’язана шляхом прийняття даного регуляторного акту – це впорядкування процедури постановки на квартирний облік та надання житла громадянам, які потребують поліпшення умов проживання. Ведення обліку громадян, які потребують поліпшення умов проживання відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». Зазначена проблема стосується наступних груп:

  • виконавчого комітету Оліївської сільської ради,
  • громадян, які потребують поліпшення умов проживання. Згідно Законів України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності", та встановлених повноважень органів місцевого самоврядування визначена проблема не може бути розв’язана за допомогою ринкових механізмів, а потребує вирішення шляхом підготовки нового проекту рішення.

2. Очікувані результати від прийняття запропонованого регуляторного акту.

 Впорядкування процедури постановки на квартирний облік та надання житла громадянам, які потребують поліпшення умов проживання. Ведення обліку громадян, які потребують поліпшення умов проживання. Прозорість і доступність інформації про квартирний облік по виконавчому комітету Оліївської сільської ради.

3. Цілі державного регулювання:

 - реалізація державної політики з питань забезпечення житлом жителів територіальної громади, які цього потребують;

 - врегулювання процедури постановки на квартирний облік та ведення обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

4. Альтернативні способи досягнення зазначених цілей:

1. Придбання житла жителями Оліївської сільської ради за власні кошти або в кредит. Дана альтернатива є неприйнятною у зв’язку з тим, що рівень життя жителів ради невисокий і тому фінансова спроможність частини населення ради низька. І тому придбати власне житло зможуть не всі.

2. Прийнятий запропонований проект регуляторного акту та рішення виконкому сільської ради «Про затвердження Положення про квартирний облік при виконкомі Оліївської сільської ради». Дана альтернатива є найбільш оптимальною і прийнятною. Перевага обраного способу досягнення цілей в тому, що даний регуляторний акт може забезпечити впорядкування процедури взяття на квартирний облік, зробити цю процедуру зрозумілою, прозорою і чіткою. На дію запропонованого регуляторного акту можуть вплинути такий зовнішній чинник, як зміна діючого законодавства з питань обліку громадян, що потребують поліпшення умов проживання.

5. Механізм і заходи для розв’язання проблеми:

- підготовка відповідного проекту рішення та розгляд його на виконкомі Оліївської сільської ради;

- інформування жителів територіальної громади щодо прийнятого регуляторного акту;

 - затвердження рішення щодо Положення про квартирний облік при виконкомі Оліївської сільської ради та контроль за його виконанням.

6. Обґрунтування можливості досягнення встановлених цілей та оцінка можливості впровадження та виконання вимог регуляторного акту.

 Передбачається, що громадяни, які потребують поліпшення умов проживання, будуть самі зацікавлені в дотриманні процедури постановки їх на квартирний облік і в поліпшенні умов проживання. Переваги від виконання зазначених вимог будуть відчувати як жителі територіальної громади, так і виконавчий комітет ради.

7. Очікувані результати:

 - впорядкування процедури постановки на квартирний облік;

- прозорість, відкритість і чіткість дій виконавчого комітету щодо взяття на квартирний облік громадян, які потребують покращення умов проживання;

 - покращення іміджу влади через доступність і гласність процедури постановки на квартирний облік та надання житла у відповідності до чинного законодавства;

- посилення контролю за дотриманням вимог чинного законодавства громадянами, які потребують постановки на квартирний облік;

 - зменшення затрат часу і фінансів на збір необхідного пакету документів для постановки на квартирний облік;

- чітке розуміння громадянами процедури постановки на квартирний облік, доступність і відкритість в отриманні інформації щодо можливості покращити свої умови проживання.

8. Строк дії акту:

Термін дії запропонованого регуляторного акту: довгостроковий і чинний до його відміни, а також у разі зміни чинного законодавства та з інших причин.

9. Основні показники результативності акту:

Головними чинниками результативності даного регуляторного акту є впорядкування процедури постановки на квартирний облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов та надання житла. Внаслідок дії запропонованого регуляторного акту не всі переваги, що виникатимуть, можуть бути кількісно визначені. До кількісних показників належать: - зростання кількості громадян, які зможуть покращити умови проживання; - наявність переглянутих рішень щодо осіб, які були на квартирному обліку і в яких відпали підстави подальшого перебування.

10. Заходи, за допомогою яких буде здійснюватися відстеження результативності регуляторного акту:

         Цільова група: Жителі Оліївської сільської ради, які потребують покращення умов проживання. Базове дослідження: січень 2018 року. Повторне відстеження провести через рік з дня набрання чинності цього регуляторного акту. Упродовж  кожних двох років, з моменту виконання заходів по проведенню відстеження результативності цього регуляторного акту, за умови його чинності, проводити періодичне відстеження його результативності.

Відстеження результативності регуляторного акту здійснюватиметься відділом будівництва, архітектури, житлово-комунального господарства, благоустрою та інфраструктури Оліївської сільської ради.

 

 

 

Сільський голова                                                        М.І.Скок

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

ОЛІЇВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЖИТОМИРСЬКОГО РАЙОНУ ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ № ____

 

_________________2018року

 

Про розгляд проекту регуляторного акту

«Про Положення про квартирний облік  при

 виконавчому комітеті Оліївської сільської ради»

 

 

Керуючись статтями 30, 31 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» з метою упорядкування процедури постановки на квартирний облік громадян, що потребують поліпшення умов проживання, виконавчий комітет Оліївської сільської ради

ВИРІШИВ:

1. Затвердити проект регуляторного акту Положення про квартирний облік при виконавчому комітеті Оліївської сільської ради згідно додатку 1.

2. Оприлюднити дане рішення на сайті Оліївської сільської ради в мережі Інтернет у відповідності із чинним законодавством України у сфері державної регуляторної політики.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на сільського голову Скока М.І., заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Петрука В.М..

 

Сільський голова                                                                 М.І.Скок

 

 

 

Додаток 1

до рішення виконкому № ___ від ______2018

 

ПОЛОЖЕННЯ

про квартирний облік

при виконавчому комітеті Оліївської сільської ради

 

І.Загальні положення.

 

 1.1. Це Положення розроблено на підставі вимог чинного житлового законодавства України. Воно встановлює єдиний порядок зарахування на облік та ведення обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов на території Оліївської сільської ради. Оліївська сільська рада керується чинними на сьогоднішній день нормами законодавства УРСР, це перш за все:

- «Житловий кодекс УРСР»;

- «Правила обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень в УРСР», затверджені постановою Ради Міністрів УРСР і Укрпрофради від 11.12.1984 № 470 (зі змінами);

- «Правила обліку громадян, бажаючих вступити до житлово-будівельного кооперативу», затвердженого постановою Ради Міністрів УРСР і Укрпрофради від 05.07.1985 №228. Постанова виконкому Рівненської обласної ради народних депутатів і президії обласної ради профспілки від 26 грудня 1984 року №346 ?Про правила обліку громадян, що потребують покращення житлових умов, і надання їм житлових приміщень в Українській РСР? Облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов, в селищній раді ведеться в одному напрямку - квартирний облік. На квартирний облік у виконавчому комітеті сільської ради беруться потребуючі поліпшення житлових умов громадяни, які постійно проживають та зареєстровані та ті, що працюють в установах розташованих на території Оліївської сільської ради. Підставою для взяття на облік є встановлення рівня забезпеченості житловою площею для визнання необхідності в поліпшенні житлових умов та встановлення тривалості проживання в населеному пункті, що дає підстави для взяття на квартирний облік (7,8 кв.м. житлової площі і менше на кожного члена сім’ї та не менше одного року проживання в населеному пункті). Крім цього, облік громадян ведеться в напрямках черговості – громадяни, які мають позачергове, першочергове право на отримання житла та загальна черговість громадян, що потребують поліпшення житлових умов.

1.2. Орган, що розглядає питання та приймає рішення про зарахування на квартирний облік - виконком Оліївської сільської ради. Термін розгляду та прийняття рішень: 1 місяць з дня отримання повного переліку документів.

II. Особи, які можуть бути зараховані на квартирний облік.

1. Особи, яким виповнилось 18 років, постійно проживають та зареєстровані по Оліївській сільській раді при наявності однієї з наступних підстав:

         1.1. Забезпеченість житловою площею нижче встановленого рівня - тобто у випадку, коли:

          - на одну особу припадає припадає менше 6,0 кв.м. (шість цілих нуль десятих кв.м.) включно.

         1.2. Невідповідність будинку (чи квартири), де мешкає особа, санітарно- технічним вимогам, що підтверджується рішенням виконавчого комітету.

1.3. Наявність тяжкої форми хронічного захворювання (згідно переліку хронічних захворювань затверджених наказом МОЗ УРСР від 08.02.85р. №52), у зв'язку з чим особа не може проживати в комунальній квартирі або в одній кімнаті з членами своєї сім'ї. (див. перелік у додатку 1).

1.4. Проживання за договором піднайму жилого приміщення в будинках державного або громадського житлового фонду чи за договором найму жилого приміщення в будинках житлово-будівельних кооперативів.

1.5. Проживання за договором найму (оренди) в будинках (квартирах), що належать громадянам на праві приватної власності не менше 5 років.

1.6. Проживання у гуртожитках.

1.7. Проживання в одній кімнаті по дві і більше сім'ї, незалежно від родинних відносин. 1.8.Проживання в одній кімнаті осіб різної статі старше за 9 років, крім подружжя, (розглядаються випадки, коли жиле приміщення складається більш як з однієї кімнати).

2. Особи, які проживають у комунальних квартирах або невпорядкованих стосовно умов даного населеного пункту квартирах, та мають статус:

2.1. Ветерана війни згідно ЗУ "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту";

2.2. Особи, на яких поширюється чинність ЗУ "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" (стаття 10);

2.3. Герої Радянського Союзу, Герої Соціалістичної праці або особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною (ЗУ "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" (стаття 11);

2.4. Особи, нагороджені орденом Слави, Трудової Слави, "За службу Батьківщині у Збройних Силах СРСР" будь-якого з трьох ступенів;

2.5. Працівники, які не менше 15 років сумлінно пропрацювали на одному підприємстві, установі, організації;

         2.6. Внутрішньо  переміщені  особи  з  числа  інвалідів війни,
визначених  у пунктах 11-14 частини другої статті 7 Закону України
"Про  статус  ветеранів  війни,  гарантії  їх соціального захисту"
(  3551-12  ),  та  члени  їх сімей; а також члени сімей загиблих,
визначені  абзацами  четвертим  - восьмим, шістнадцятим - двадцять
другим  пункту  1  статті  10 Закону України "Про статус ветеранів
війни, гарантії їх соціального захисту".

3. Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які досягли 16- річного віку, а також особи з їх числа за місцем їх походження або проживання.

 

III. Перелік документів, необхідних для зарахування на квартирний облік.

Для зарахування на квартирний облік громадянам необхідно зібрати та подати відповідальній особі виконкому Оліївської сільської ради наступні документи:

1. Заяву встановленого зразка (див. зразок у додатку 2), підписану всіма повнолітніми членами сім'ї, які зараховуються на облік. Бланк заяви видається відповідальною особою, яка приймає документи для взяття на облік. Наприклад, в квартирі зареєстровані 6 осіб - чоловік, дружина, їх повнолітня донька, повнолітній син з дружиною, онука. Якщо на облік стає син зі своєю сім'єю, тоді заява повинна бути підписана лише відповідно сином та його дружиною. Якщо на облік стає повнолітня донька - то відповідно лише її підпис.

2. Довідку форми № 2 про склад сім'ї та реєстрацію ( додаток 3): Обов'язково! Якщо протягом останніх 5-ти років хтось із членів сім'ї (зазначений в довідці форми №2) змінював місце реєстрації, необхідно додатково представити довідку форми №2 з попереднього місця реєстрації такої особи. Інформація про невідповідність будинку (чи квартири) санітарно-технічним вимогам, про визнання його аварійним теж зазначається в довідці форми №2.

3. Довідки з місця роботи осіб, які підписали заяву про зарахування на квартирний облік. Обов’язково в довідці повинно бути зазначено, чи особа перебуває (не перебуває) на квартирному або кооперативному обліку за місцем роботи.

3.1.Якщо особа є підприємцем - подається засвідчена копія свідоцтва про державну реєстрацію фізичної особи-підприємця. Копія може засвідчуватись безпосередньо спеціалістом Оліївської сільської ради, який приймає документи, на підставі пред'явленого оригіналу.

3.2.Якщо особа непрацююча і є пенсіонером - засвідчена копія пенсійного посвідчення. Копія може засвідчуватися безпосередньо спеціалістом Оліївської сільської ради, який приймає документи, на підставі пред'явленого оригіналу пенсійного посвідчення.

3.3.Якщо особа непрацююча - довідку, що засвідчує факт перебування особи без постійної роботи. Такі дані засвідчуються на підставі оригіналу трудової книжки, а якщо особа ще не розпочала трудову діяльність - на підставі оригіналу документу про закінчення відповідного навчального закладу.

4.Копії паспортів повнолітніх осіб, які зазначені в представленій довідці форми №2 (сторінки 1, 2, 10, 11). При поданні документів особа повинна мати з собою для звірки оригінали паспортів, з яких зроблено копії. Копії довідки про присвоєння ідентифікаційного коду.

5.Акт обстеження житлових умов.

5.1.Особа повинна звернутись до відповідного спеціаліста для складання акту. Акт оформляється безкоштовно спеціалістом, скріплюється підписом керівника та печаткою.

5.2.Якщо житло перебуває у приватній власності, особа звертається до депутата Оліївської сільської ради, на дільниці якого знаходиться житло. Тривалість оформлення акту не повинна перевищувати 30 днів.

6. Засвідчені копії свідоцтв (про одруження, про розлучення, про народження дітей). Крім випадку, коли на облік зараховується одна особа. Копії свідоцтв безпосередньо завіряються спеціалістом Оліївської сільської ради, який приймає документи, при наявності відповідних оригіналів документів.

7. Копія технічного паспорту та копія документу, що підтверджує право власності на житло (свідоцтво про право власності), - якщо квартира приватизована. Копії засвідчуються безпосередньо спеціалістом Оліївської сільської ради, який приймає документи, при наявності відповідних оригіналів документів. Наприклад, свідоцтво про право власності або свідоцтво про право на спадщину, або договори, за якими передбачається перехід права власності і т. ін.

8. Копію договору піднайму між основним наймачем і піднаймачем, засвідчену в комунальному підприємстві, якщо проживає за договором піднайму жилого приміщення, що обліковується за цим підприємством. Особа повинна бути зареєстрована (прописана) за тією адресою, де укладений договір піднайму.

9. Копію договору найму житла між власником і наймачем, якщо проживає за договором найму жилого приміщення в будинках (квартирах), що належать громадянам на праві приватної власності або в будинках КП. Копія договору найму засвідчуються спеціалістом Оліївської сільської ради, який приймає документи. Особа повинна бути зареєстрована (прописана) за тією адресою, де укладений договір найму.

10. Оригінал медичного висновку (форми №3) лікарсько-консультативної комісії (ЛКК), якщо в особи наявна тяжка форма хронічного захворювання (згідно затвердженого переліку). Для отримання висновку ЛКК особа звертається із заявою до ЛКК в поліклініку за місцем проживання, а для підтвердження психічного захворювання чи захворювання на туберкульоз - до ЛКК відповідного лікувального закладу.

11. Копії документів, які підтверджують право на пільги, якщо особа, яка стає на квартирний облік, має право на пільги.

12. Довідка з Реєстраційної служби Житомирського районного управління юстиції Житомирської області про наявність/відсутність житла. Копії засвідчуються безпосередньо спеціалістом Оліївської сільської ради, який приймає документи, на підставі пред'явлених оригіналів. До документів, що підтверджують право на пільги, належать такі, що засвідчують особливий статус особи (наприклад: - ветеран війни; герой Радянського Союзу, герой Соціалістичної праці; особа, нагороджена орденами Слави трьох ступенів; особа, яка має статус ліквідатора аварії на ЧАЕС; особа, яка має статус учасника бойових дій, військовослужбовця; особа, заражена вірусом імунодефіциту людини внаслідок виконання медичних маніпуляцій; інвалід праці І і ІІ груп; науковий працівник, який має вчене звання).

Громадяни вважаються взятими на квартирний облік у виконавчому комітеті Оліївської сільської ради з дня винесення рішення про прийняття на квартирний облік.

IV. Подання документів.

Заяву та визначений перелік необхідних документів, особа подає в канцелярію Оліївської сільської ради для візування та реєстрації вхідних документів. Після візування заява із визначеним переліком документів надходить до спеціаліста виконкому Оліївської сільської ради. З метою економії часу особа, що бажає стати на квартирний облік, може у спеціаліста виконкому Оліївської сільської ради отримати попередню консультацію щодо можливості зарахування на квартирний облік та обсягу необхідних документів, отримати бланк заяви. Для отримання кваліфікованої консультації особі необхідно мати при собі хоча б довідку форми №2 (про склад сім'ї та реєстрацію), а при можливості і інші документи, зокрема, щодо інвалідності, хвороби особи чи технічного стану квартири.

V. Прийняття рішення.

Подана громадянином заява та пакет документів проходить наступні етапи:

1. Розгляд і накладення резолюції сільським головою, направлення заяви з прикладеними документами спеціалісту ради.

2. Підготовка спеціалістом проекту рішення виконкому сільської ради.

3. .Розгляд проекту рішення на черговому засіданні виконкому Оліївської сільської ради та прийняття відповідного рішення.

4. Підписання рішення виконкому Оліївської сільської ради сільським головою.

5. Введення спеціалістом Оліївської сільської ради в базу даних квартирного обліку громадян прийняті рішення щодо постановки на квартирний облік.

6. Підготовка та надсилання повідомлення про зарахування на облік. В 15-денний термін з моменту прийняття рішення спеціаліст надсилає поштою чи в інший спосіб повідомлення громадянину про зарахування (чи відмову) його на квартирний облік. Громадяни вважаються взятими на квартирний облік у виконавчому комітеті Оліївської сільської ради з дня винесення рішення про прийняття на квартирний облік. Громадяни, взяті на квартирний облік, вносяться до Книги обліку осіб, які перебувають у черзі на одержання жилих приміщень. На кожного громадянина (сім’ю), взятого на квартирний облік, заводиться облікова справа, у якій містяться необхідні документи. Обліковій справі дається номер, відповідний номеру у Книзі обліку осіб, які перебувають у черзі на одержання жилого приміщення.

VI. Розподіл та надання жилих приміщень.

Громадяни перебувають на квартирному обліку до одержання жилого приміщення, за винятком випадків, передбачених у цьому пункті. Громадяни знімаються з квартирного обліку у випадках:

1. поліпшення житлових умов, внаслідок якого відпали підстави для надання іншого жилого приміщення;

2. виїзду на постійне місце проживання до іншого населеного пункту;

3. засудження до позбавлення волі на строк понад шість місяців, заслання або вислання;

4. подання відомостей, що не відповідають дійсності, які стали підставою для взяття на облік, або неправомірних дій службових осіб при вирішенні питання про взяття на облік. В разі прийняття виконавчим комітетом Оліївської сільської ради рішення про надання громадянам жилого приміщення, у надане жиле приміщення переселяються члени сім'ї, які включені в ордер і дали письмове зобов'язання про переселення в це приміщення.

VII. Ордер на жиле приміщення.

На підставі рішення про надання жилого приміщення в будинку державного або громадського житлового фонду виконавчий комітет Оліївської сільської ради видає громадянинові ордер, який є єдиною підставою для вселення в надане жиле приміщення. Ордер може бути видано лише на вільне жиле приміщення. Ордер дійсний протягом 30 днів. Бланки ордерів зберігаються як документи суворої звітності. Ордер вручається громадянинові, на ім'я якого він виданий, або за його дорученням іншій особі. При одержанні ордера пред'являються паспорти (або документи, що їх замінюють) членів сім'ї, включених до ордера. Ордер на жиле приміщення може бути визнано недійсним у судовому порядку у випадках подання громадянами не відповідаючих дійсності відомостей про потребу в поліпшенні житлових умов, порушення прав інших громадян або організацій на зазначене в ордері жиле приміщення, неправомірних дій службових осіб при вирішенні питання про надання жилого приміщення, а також в інших випадках порушення порядку і умов надання жилих приміщень. Вимогу про визнання ордера недійсним може бути заявлено протягом трьох років з дня його видачі.

 

 

 

Сільський голова                                                           М.І.Скок

 

Додаток № 1

до Положення про квартирний облік при виконкомі

Оліївської сільської ради

 

Аналіз регуляторного впливу.

 

Аналіз регуляторного впливу розроблено відповідно до статті 8 Закону України „Про засади державної регуляторної полiтики у сферi господарської дiяльностi?, Методики проведення аналiзу впливу регуляторного акта, затвердженої Постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 11.03.2004р. № 308 зі змінами від 16.12.2015 № 1151.

Назва регуляторного акта: «Про затвердження Положення про квартирний облік при виконкомі Оліївської сільської ради».

         Регуляторний орган: виконавчий комітет Оліївської сільської ради.

Розробник документа: Відділ будівництва, архітектури, житлово-комунального господарства, благоустрою та інфраструктури Оліївської сільської ради

Вiдповiдальна особа: заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Петрук В. Контактний телефон: 03632 3-05-98 Адреса: 34000, Житомирська область, Житомирський район, с. Оліївка, вул. Фестивальна, 22, Виконавчий комітет Оліївської сільської ради Житомирської області

1. Основна проблема, яку передбачається розв’язати шляхом державного регулювання:

Положення про квартирний облік при виконкомі Оліївської сільської ради розроблене на основі Житлового кодексу УРСР, Постанови Ради Міністрів УРСР і Укрпрофради від 11.12.1984 № 470 «Правила обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень в УРСР» (зі змінами); Постанови Ради Міністрів УРСР и Укрпрофради від 05.07.1985 №228 «Правила обліку громадян, бажаючих вступити до житлово- будівельного кооперативу», Постанови виконкому Рівненської обласної ради народних депутатів і президії обласної ради профспілки від 26 грудня 1984 року №346 «Про правила обліку громадян, що потребують покращення житлових умов, і надання їм житлових приміщень в Українській РСР» враховуючи особливості територіальної громади Оліївської сільської ради.

Головна проблема, яка буде розв’язана шляхом прийняття даного регуляторного акту – це впорядкування процедури постановки на квартирний облік та надання житла громадянам, які потребують поліпшення умов проживання. Ведення обліку громадян, які потребують поліпшення умов проживання відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». Зазначена проблема стосується наступних груп:

  • виконавчого комітету Оліївської сільської ради,
  • громадян, які потребують поліпшення умов проживання. Згідно Законів України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності", та встановлених повноважень органів місцевого самоврядування визначена проблема не може бути розв’язана за допомогою ринкових механізмів, а потребує вирішення шляхом підготовки нового проекту рішення.

2. Очікувані результати від прийняття запропонованого регуляторного акта.

 Впорядкування процедури постановки на квартирний облік та надання житла громадянам, які потребують поліпшення умов проживання. Ведення обліку громадян, які потребують поліпшення умов проживання. Прозорість і доступність інформації про квартирний облік по виконавчому комітету Оліївської сільської ради.

3. Цілі державного регулювання:

 - реалізація державної політики з питань забезпечення житлом жителів територіальної громади, які цього потребують.

 - врегулювання процедури постановки на квартирний облік та ведення обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

4. Прийнятні альтернативні способи досягнення зазначених цілей:

1. Придбання житла жителями Оліївської сільської ради за власні кошти або в кредит. Дана альтернатива є неприйнятною у зв’язку з тим, що рівень життя жителів ради невисокий і тому фінансова спроможність частини населення ради низька. І тому придбати власне житло зможуть не всі.

2. Прийнятний запропонований проект регуляторного акту та рішення виконкому сільської ради «Про затвердження Положення про квартирний облік при виконкомі Оліївської сільської ради». Дана альтернатива є найбільш оптимальною і прийнятною. Перевагою обраного способу досягнення цілей в тому, що даний регуляторний акт забезпечить впорядкування процедури взяття на квартирний облік, зробить цю процедуру зрозумілою, прозорою і чіткою. На дію запропонованого регуляторного акту можуть вплинути такі зовнішні чинники: - зміна діючого законодавства з питань обліку громадян, які потребують поліпшення умов проживання.

5. Механізм і заходи для розв’язання проблеми:

- підготовка відповідного проекту рішення та розгляд його на виконкомі Оліївської сільської ради;

- інформування жителів територіальної громади щодо прийнятого регуляторного акту.

 - затвердження рішення щодо Положення про квартирний облік при виконкомі Оліївської сільської ради та посилення контролю за його виконанням.

 

6. Обґрунтування можливості досягнення встановлених цілей та оцінка можливості впровадження та виконання вимог регуляторного акту.

 Передбачається, що громадяни, які потребують поліпшення умов проживання, самі будуть зацікавлені в дотримані процедури постановки їх на квартирний облік і в отримані безкоштовного житла. Вигоди від виконання зазначених вимог будуть відчувати як виконавчий комітет ради, так і ті жителі територіальної громади, що потребують поліпшення умов проживання.

7. Очікувані результати:

 - впорядкування процедури постановки на квартирний облік;

- прозорість, відкритість і чіткість дій виконавчого комітету щодо взяття на квартирний облік громадян, які потребують покращення умов проживання.

 - покращення іміджу влади через доступність і гласність процедури постановки на квартирний облік та надання житла у відповідності до чинного законодавства;

- посилення контролю за дотриманням вимог чинного законодавства громадянами, які потребують постановки на квартирний облік.

 - зменшення затрат часу і фінансів на збір необхідного пакету документів для постановки на квартирний облік;

- чітке розуміння громадянами процедури постановки на квартирний облік, доступність і відкритість в отримані інформації щодо можливості покращити свої умови проживання.

8. Строк дії акта:

Термін дії запропонованого регуляторного акта: довгостроковий і чинний до його відміни, а також у разі зміни чинного законодавства та з інших причин.

9. Основні показники результативності акта:

Головними чинниками результативності даного регуляторного акту є впорядкування процедури постановки на квартирний облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов та надання житла. Внаслідок дії запропонованого регуляторного акту не всі переваги, що виникатимуть, можуть бути кількісно визначені. До кількісних показників належать: - зростання кількості громадян, які зможуть покращити умови проживання; - наявність переглянутих рішень щодо осіб, які були на квартирному обліку в яких відпали підстави подальшого перебування.

10. Заходи, за допомогою яких буде здійснюватися відстеження результативності регуляторного акту:

         Цільова група: Жителі Оліївської сільської ради, які потребують покращення умов проживання. Базове дослідження: січень місяць 2017 року. Повторне відстеження провести через рік з дня набрання чинності цього регуляторного акта. Упродовж  кожних двох років, з моменту виконання заходів по проведенню відстеження результативності цього регуляторного акту, за умови його чинності, проводити періодичне відстеження його результативності.

Відстеження результативності регуляторного акта здійснюватиметься заступником сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради шляхом аналізу статистичних даних та опитування громадян.

 

 

 

 

Сільський голова                                                        М.І.Скок.

 

 Додаток 2

до Положення про квартирний облік

при виконкомі Оліївської сільської ради

 

З Р А З О К

 

Голові Оліївської сільської ради                                                       _________________________________ Жителя(ки)________________________ _________________________________ _________________________________

 

ЗАЯВА

Прошу зарахувати на квартирний облік для поліпшення житлових умов мене з сім'єю:

1.Я, ______________________________________________________________________

2._______________________________________________________________________

 3._______________________________________________________________________

 4._______________________________________________________________________

 5._______________________________________________________________________

 6._________________________________________________________________ Проживаю і прописаний з _______р. як___________________________________________________

(родинні відносини з основним квартиронаймачем) за адресою:________________________________________________________ Квартира складається з _______ кімнат жит. пл. _________ з кухнею (без кухні), з комунальними вигодами (без вигод). Працюю з _________ р.______________________________________________ (де і ким) __________________________________________________________________ Користуюсь пільгою як ________________________________________________

(документ, який підтверджує пільгу) __________________________________________________________________ Телефон домашній ________________, службовий ________________, мобільний________________________________________. Зобов'язуюсь щорічно, у період з 01 жовтня до 10 грудня, подавати довідки з місця проживання про склад сім'ї та реєстрацію, з місця праці повнолітніх членів моєї сім'ї для перереєстрації нашої черги, а також повідомляти Оліївську сільську раду про зміни житлових умов і склад моєї сім'ї. В разі ненадання чи несвоєчасного надання довідок повідомлений про розгляд питання про зняття мене та членів моєї сімї з квартирного обліку. Підписи повнолітніх членів моєї сім'ї, які зараховуються на квартирний облік:

Заявник 1. ________________________________________________________________

2. _______________________________________________________________________

3. _______________________________________________________________________

4. _______________________________________________________________________

5. _______________________________________________________________________

6. _______________________________________________________________________

 

 

______________________ Дата подачі заяви ______________________

ДО ЗАЯВИ ДОДАЄТЬСЯ:

 1. Довідка про склад сім'ї

2. Довідки з місця праці осіб, які підписали заяву про зарахування на квартирний облік.

3. Копії паспортів повнолітніх осіб, які зазначені в представленій довідці форми №2.

4. Акт обстеження житлових умов.

5. Засвідчені копії свідоцтв (про одруження, про розлучення, про народження дітей).

6. Якщо квартира приватизована - копія технічного паспорту та копія документу, що підтверджує право власності на житло.

7. Якщо проживає за договором піднайму жилого приміщення - копію договору піднайму.

8. Якщо проживає за договором найму жилого приміщення в будинках (квартирах), що належать громадянам на праві приватної власності або в будинках житлово-будівельних кооперативів - копію договору найму.

9. Якщо в особи наявна тяжка форма хронічного захворювання (згідно затвердженого переліку - оригінал медичного висновку (форми №3) лікарсько - консультативної комісії (ЛКК).

10. Якщо особа, яка стає на квартирний облік, має право на пільги –засвідчені копії документів, які підтверджують право на пільги.

 

 

 

Керуючий справами

Оліївської сільської ради                                                     А.Б.Ковальчук  

 

 

 

Додаток № 3

до Положення про квартирний облік при виконкомі Оліївської сільської ради Штамп

 

ДОВІДКА

з місця проживання про склад сім'ї та прописку

 Дана гр. _____________________________________________________ (прізвище, ім'я, по батькові) в тому, що він (вона) проживає і _________________________________ (постійно, тимчасово) прописаний(а) у _________________________ по вул. _______________ ______________________________________________________________ (назва населеного пункту) будинок N _____, кв. N _____, яка складається з ____________________________ (ізольована,комунальна) ______ кімнат жилою площею _________ на ________ поверсі ________ поверхового будинку, що належить ________________________________ ________________________________________________________________ Особовий рахунок відкрито на ім'я гр. _______________________ Благоустрій будинку ____________________________________________ (водопровід, каналізація, центральне опалення, ванна або душ, і т.п.) Технічний стан будинку і характеристика жилого приміщення ________________________________________________________________ ________________________________________________________________ _________________________________________________________________ У цьому жилому приміщенні проживає _________ членів сім'ї: ————————————————————————————————— ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ N п/ п Прізвище, ім'я, по батькові Родинні відносини з особою, на ім'я якої відкрито особовий рахунок Рік народ ження Дата прописки Відмітка про виписку тимчасово відсутнього члена сім'ї, за яким зберігається жиле приміщення у даному при міщенні у населе ному пункті Сусіди по квартирі: 1.______________________, сім'я з ___ чол. займає ___кімн.___ кв.м (прізвище та ініціали) 2.______________________ -"- ___ -"- ___ -"- ___ -"- 3.______________________ -"- ___ -"- ___ -"- ___ -"- 4.______________________ -"- ___ -"- ___ -"- ___ -"- Керівник організації, яка здійснює експлуатацію жилого будинку ____________ (підпис) Паспортистка ____________ (підпис) Бухгалтер ____________ (підпис) Печатка Примітка. Особі, яка проживає у будинку, що належить громадянинові на праві особистої власності, довідка видається і підписується власником будинку та завіряється у порядку, встановленому виконкомом відповідної місцевої рад

 

 

 

 

Керуючий справами

Оліївської сільської ради                                                     А.Б.Ковальчук

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь