Оліївська громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сесія розвитку, сесія поступу

Дата: 25.04.2018 09:48
Кількість переглядів: 500

20 квітня 2018 року відбулося засідання четвертої сесії сьомого скликання Оліївської сільської ради, на якому було розглянуто 48 питань порядку денного. Цю сесію по праву вже вважають програмною, адже її рішення закладають підвалини для впевненого поступу вперед Оліївської об’єднаної територіальної громади.Фото без опису

Саме на цій сесії депутати розглянули та затвердили підготовлені структурними підрозділами та підтримані профільними комісіями важливі програми діяльності сільської ради - програму підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» Оліївської сільської ради на 2018-2022 роки та програму забезпечення пожежної безпеки та захисту населення і території Оліївської сільської ради від надзвичайних ситуацій на 2018-2021 роки, про яку присутнім на сесії доповів начальник відділу будівництва, архітектури, житлово-комунального господарства, благоустрою та інфраструктури В.Б. Городнюк, програму оздоровлення дітей в літній період 2018-2020 років, з якою депутатів ознайомила головний спеціаліст з питань захисту дітей В.П. Колокольцева. Головний спеціаліст гуманітарного відділу О.В. Рогов представив дві об’ємні і давно очікувані програми Оліївської сільської ради - розвитку фізичної культури і спорту та розвитку культури.

В.М. Петрук, заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, доповів про основні положення програми протиепізоотичних заходів та боротьби з хворобами тварин Оліївської сільської ради на 2018-2020 роки.

Начальник фінансового відділу Л.П. Дякевич представила програму забезпечення виконання депутатських повноважень та порядок використання коштів на 2018-2020 роки.

Неабияке значення для забезпечення прозорих, у відповідності з чинним законодавством, орендних стосунків має і схвалення сесійною залою Положення про оренду майна комунальної власності Оліївської сільської ради, Типового договору оренди нерухомого майна та методики розрахунку орендної плати на майно, що знаходиться в комунальній власності Оліївської сільської ради, підготовлені для розгляду головним спеціалістом відділу кадрового та правового забезпечення Л.М. Заворотнюк.

Із низкою важливої інформації та проектів рішень перед депутатами та присутніми в сесійній залі виступив і Оліївський сільський голова М.І. Скок. Це, насамперед, звіти про виконання Програми соціально-економічного розвитку Оліївської сільської ради за 2017 рік та про виконання сільського бюджету за 2017 рік, проекти рішень про делегування  функцій  з  медичного  обслуговування  населення  для надання первинної медичної допомоги комунальній установі «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Житомирської районної ради та про комісію по контролю якості виконаних робіт з будівництва, ремонту та утримання об’єктів комунальної власності що фінансуються за кошти місцевого бюджету.

Жваве, зацікавлене обговорення  викликав звіт директора комунального підприємства «Здобуток» Оліївської сільської ради В.Й. Скоковського. Зрештою, після майже півгодинної дискусії, сільська рада вирішила затвердити Типову форму контракту з керівником комунального підприємства «Здобуток» та надати дозвіл сільському голові М.І. Скоку укласти контракт з В.Й. Скоковським. Тож, як запевнив Віктор Йосипович, невдовзі в селах має запанувати чистота та порядок.

І, як і зазвичай, сесія розглянула проекти рішень із земельних питань, яких на цей раз накопичилося аж двадцять. Варто відзначити, що переважна їх більшість, завдяки якісній підготовці відділом земельних відносин, екології та охорони навколишнього середовища, очолюваним С.В. Дейнекою та прискіпливим попереднім розглядом на комісії з питань земельних відносин, будівництва та екології Оліївської сільської ради, була затверджена сесією без зайвих дебатів. Деякі ж питання, волею частини депутатів, було відправлено на довивчення та доопрацювання.

На пропозицію секретаря ради А.М. Мельниченка засідання сесії погодило вступ  Оліївської сільської ради до Асоціації об’єднаних територіальних громад та уповноважило М.І. Скока представляти громаду в цій асоціації.

На сесії також було розглянуто низку інших важливих поточних питань.

 

Валерій Терновий.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Звідки Ви отримуєте інформацію про події в громаді?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь